Limuzina lui Ceaușescu, vândută cu 37.000 euro de la un preț inițial de 4.000 euro

Limuzina lui Ceaușescu

Un cuplu de iranieni stabiliți în Germania au plătit, în cadrul unei licitații, 37.000 de euro pentru limuzina Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu.

Limuzina a fost licitată marți, la București, și a avut un preț inițial de pornire de 4.000 de euro.

Limuzina Paykan Hillman-Hunter, din 1974, a fost primită cadou de Nicolae Ceaușescu de la șahul Mohammad Reza Pahlavi al Iranului, cu prilejul alegerii fostului dictator drept președinte al Republicii Socialiste România (RSR).

Marca Paykan reprezenta un simbol național al Iranului și un icon pentru întreaga industrie iraniană de automobile.

Cadoul vine în contextul în care relațiile dintre România și Iran au fost inițiate încă din 1966, când au fost deschise conexiunile economice cu statul din Orientul Mijlociu și tot astfel a început între conducătorul român și șahul Iranului o relație strânsă atât la nivel personal, cât și diplomatic.

Mașina se află în stare foarte bună, are un motor în 4 cilindri în linie, 54 CP, transmisie manuală, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 145 km/h.

În cadrul evenimentului de vânzare, mașina adjudecată de cuplul de iranieni din Germania, a fost licitată în 45 de pași, iar valoarea ei a crescut de peste nouă ori.

Noii proprietari ai limuzinei au spus că semnificația acestei mașini nu are legătură cu Ceaușescu, ei fiind colecționari de automobile, deținând aproape 40 de astfel de vehicule.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.