Limbaj josnic folosit de un asistent universitar din România într-o discuție cu studenții

Constantin Marc Neagu
Foto: Captură YouTube (Clujust)

Un asistent universitar titular de la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București a folosit un limbaj șocant într-o discuție live cu studenții pe TikTok.

„Da, deci ce voiam să te întreb Erica, că acuma pot, nu puteam să te întreb la seminar, îți dai seama. Nu puteam să te întreb asta la seminar. Din grupa ta crezi că e vreo fată virgină care să aibă și f***i? Că tu le mai cunoști, mai stai de vorbă cu colegele tale. Poate ai idee. Te-ntreb. Dacă știi. Dacă nu știi, nu știi”, a întrebat asistentul universitar Constantin Marc Neagu, care predă drept execuțional penal.

Între timp, videoclipul a fost văzut de conducerea universității, iar asistentul l-a șters de pe TikTok și și-a dat demisia. Clipul poate fi văzut însă pe YouTube.

„Aducem la cunostinţă persoanelor interesate că, la data de 19 ianuarie 2023, domnul asistent universitar Constantin Marc Neagu a înaintat conducerii Universităţii ,,Nicolae Titulescu” din Bucureşti demisia sa din funcţia deţinută, fară preaviz, act unilateral de voinţă care a produs efecte imediate, în sensul încetarii raporturilor de muncă între universitate și domnul Constantin Marc Neagu.

Universitatea ,,Nicolae Titulescu” din Bucureşti dezavuează categoric orice tip de comportament inadecvat al unui cadru didactic și aduce la cunostinţă urmăritorilor acestei pagini că, pană la data de 18 ianuarie 2023, nu au existat sesizări privind un asemenea tip de comportament”, au transmis reprezentanții universității pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit Editurii Hamangiu, unde asistenul universitar a publicat o carte în anul 2021, Neagu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din București în 2012, iar în anul 2020 a obținut titlul de doctor în drept în cadrul aceleiași universități.

A fost asistent universitar titular în cadrul departamentului de știinte penale al Facultății de Drept – Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, și titular de seminar la disciplina „Drept execuțional penal”.

În perioada 2014-2016 a ocupat funcția de consilier personal al viceprim-ministrului pentru securitate națională, precum și pe aceea de consilier personal la cabinetul secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.