Liga 1. Steaua trăiește periculos. O nou-promovată ar putea câștiga pentru prima oară titlul în România

Puțini credeau la începutul anului că Steaua va putea scăpa din mâna titlul de campioană, însă evoluțiile slabe din ultima vreme ale echipei lui Costel Gâlcă și seria excelentă de rezultate a nou-promovatei ASA Târgu Mureș au redeschis bătălia pentru primul loc în Liga 1.

Campioana ultimilor doi ani a risipit avantajul consistent pe care îl avea la începutul returului, pierzând deja trei partide în 2015, mai multe decât în prima parte a sezonului.

FCSB mai are doar două puncte avans în fața grupării ASA Târgu Mureș. Echipa lui Liviu Ciobotariu a cedat doar două puncte din 27 posibile în acest an, în timp ce trupa lui Gâlcă și-a adăugat la zestre doar 14.

Cele două echipe au un parcurs destul de lejer în ultimele opt etape, momentul crucial al cursei pentru titlu urmând să fie, probabil, confruntarea directă de la București, din 28 aprilie.

Până atunci, Steaua va juca pe teren propriu cu Oțelul Galați, echipă ca și retrogradată, iar apoi în deplasare cu Universitatea Cluj, o altă formație aflată în cursa pentru evitarea retrogradării.

ASA Târgu Mureș va merge și ea la Cluj, pentru duelul cu suferinda CFR, iar apoi primește vizita Pandurilor, gorjenii fiind și ei amenințați de pericolul retrogradării.

Dacă FCSB țintește o triplă istorică în acest an, pe lângă lupta din Liga 1, ”roș-albaștrii” având de disputat finale în Cupa României, cu Universitatea Cluj, și Cupa Ligii, cu Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș poate deveni prima echipă din istoria fotbalului românesc care câștigă titlul imediat după ce a promovat.

”Suntem la două puncte de Târgu Mureș, iar presiunea e tot mai mare. Trebuie să schimbăm mult fața jocului. Față de tur ne-au plecat trei jucători foarte buni, ce vreți să vă mai spun? Nici nu mă gândesc să pierdem titlul”, a spus Costel Gâlcă după ultimul pas greșit făcut de echipa sa: 0-0 la Giurgiu, cu Astra.

De cealaltă parte, Liviu Ciobotariu este tot mai optimist, mai ales că echipa sa tocmai a reușit să o învingă pe Universitatea Craiova, grupare care nu mai pierduse în Liga 1 din august 2014.

Suntem pe drumul cel bun, după a opta victorie din acest retur. Avem un lot valoros și putem să ne menținem sus. Mă uit că suntem departe de echipele din urma noastră. Mă uit și în sus și văd că diferența este foarte mică. Presiunea este pe Steaua, noi vrem să ne menținem pe podium”, a declarat antrenorul ardelenilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul
Cum a fost posibil unul dintre cele mai puternice atacuri cibernetice asupra presei
Care sunt țările unde femeile stau cot la cot cu bărbații pe bancnote
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura