Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii

O filmare aeriană realizată cu o dronă şi postată pe Youtube prezintă cele mai importante zone din Cetatea Alba Carolina, în peisaj iernatic.

Cetatea din Alba Iulia a fost complet refăcută anii trecuţi, în mare parte cu fonduri europene.

Catedrala Încoronării, Catedrala Romano-Catolică, pietonala Mihai Viteazul, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Piaţa Cetăţii, Biblioteca Batthyaneum şi celelalte obiective au fost acoperite zilele trecute de un mic strat de zăpadă.

Filmuleţul a fost realizat de utilizatorul de Youtube Călin Magda, care postează adesea videoclipuri realizate în Alba Iulia şi în împrejurimi, şi preluat de Ziarul Unirea.

Cetatea Alba Carolina este principala zonă istorică a oraşului Alba Iulia. Fortăreaţa în stil Vauban, cea mai impresionantă de acest tip din sud-estul Europei, a fost construită în perioada 1716-1735.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Strania poveste a pacientului Jurcan. O boală la care medicii români nu au răspuns
Scrisoarea unui medic rezident către Klaus Iohannis: „Vrem să avem bani să cumpărăm o supă sau un covrig”
Ţările cu cele mai multe femei-şef. Moldova şi România, mari surprize

Cupoane de reducere de la eMAG. Codurile, în acest articol

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.