Lidia Buble, condamnată definitiv pentru că a mituit 2 polițiști ca să nu fi testată cu aparatul etilotest

lidia buble
Lidia Buble. Foto: Captură YouTube (Cat Music)

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la un an închisoare cu suspendare pentru că a mituit 2 poliţişti de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, relatează agerpres.ro.

De asemenea, Lidia Buble trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. De la el a fost confiscată suma de 450 lei (mita primită de la Lidia Buble).

În cazul altor doi inculpaţi – o poliţistă şi un prieten al Lidiei Buble -, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2021. Pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, Lidia Buble le-a dat polițiștilor o mită de 900 de lei, au stabilit judecătorii.

Procurorii DIICOT au aflat întâmplător de această șpagă deoarece telefonul unui prieten al Lidiei Buble, suspectat de trafic de droguri, era ascultat. Prietenul a fost cel care i-a sugerat Lidiei Buble să le dea mită polițiștilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.