Liderul unei Biserici și-a cerut iertare în genunchi pentru răspândirea coronavirusului

coronavirus coreea de sud lider religios genunchi
Foto: Captură YouTube / AFP

Liderul unui cult religios din Coreea de Sud și-a cerut iertare în genunchi deoarece secta pe care o conduce a contribuit la răspândirea coronavirului în această țară, relatează BBC.

Lee Man-hee, fondatorul Bisericii Shincheonji și-a cerut iertare în genunchi în timpul unei conferințe de presă.

Aproximativ 60% dintre cei 4.000 de sud-coreeni infectați sunt membri ai acestui cult religios.

Până acum, în Coreea de Sud au murit 26 de persoane din cauza noului coronavirus, iar numărul total al celor infectați a ajuns la 4.212.

„Nu a fost intenționat, dar mulți oameni au fost infectați. Am depus toate eforturile, dar nu am reușit să prevenim complet răspândirea”, a declarat liderul religios în vârstă de 88 de ani.

Dintre cazurile confirmate în Coreea de Sud, 3.081 sunt din orașul Daegu din sudul țării, iar 73% dintre acestea au legătură cu Biserica Shincheonji din apropiere.

Se crede că membrii acestei secte creștine s-au infectat unii pe alți, iar apoi au călătorit prin țară, fără să fie detectați. Mai mult, gruparea a fost acuzată că a ținut secrete numele membrilor săi, motiv pentru care autorităților le-a fost mai greu să urmărească răspândirea virusului.

„Eram îngrijorați că oferirea acestor informații va pune în pericol siguranța membrilor noștri”, a declarat Kim Shin-chang, purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Lee, șeful Bisericii Shincheonji, susține că este Isus Hristos și că a venit pentru a doua oară pe Pământ. El se identifică drept „pastorul promis” în Biblie care va lua 144.000 de oameni cu el în Rai.

Biserica Shincheonji este considerată o sectă în Coreea de Sud, iar din acest motiv membrii săi au fost adesea discriminați, persecutați sau criticați, a mai spus Kim.

Acum, au existat solicitări ca procurorii să îl investigheze pe Lee pentru neglijență gravă.

La nivel global, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit 3.000, iar numărul de cazuri confirmate este de aproximativ 90.000.