Liderul formației Cargo e în stare gravă la spital din cauza coronavirusului

Adi Bărar FOTO: Alinbass/Wikimedia Commons
Adi Bărar FOTO: Alinbass/Wikimedia Commons

Adi Bărar, liderul formației de rock Cargo, este internat la secția de Terapiei Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Muzicianul a fost infectat cu coronavirus. Potrivit unor surse medicale, citate de adevarul.ro, artistul este în stare gravă.

„Azi, ziua de joi, îl găseşte pe Adi Bărar la spital! Suntem îngrijoraţi pentru situaţia în care se află! Starea lui de sănătate, este mai fragilă decât ne-am fi putut închipui, obişnuiţi fiind cu un Adi cu o constituţie fizică puternică. Toate gândurile noastre sunt acum alături de el, dorindu-ne totodată ca trecerea prin aceste momente să fie făcută cu respect şi decenţă din partea tuturor. Mulţumim! Vă vom ţine la curent!”, au transmis cei de la Cargo pe pagina oficială de Facebook.

Adi Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960, la Timișoara. Este chitarist, compozitor, textier și producător muzical. A înființat Cargo în 1985.

După mai mult schimbări de componență, Leo Iorga a fost cooptat ca solist, însă doar până în 1989, când acest decide să se mute la Compact. Cea mai importantă voce a trupei devine Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes”, care a fost coopatat în urma unui concurs. În mai 2003, Kempes părăsește trupa și se mută în Australia. De atunci, solist devine chitaristul Adrian Igrișan.

În 2009, fiind un mare admirator al muzicii blues, Adi Bărar a pus bazele „Adi Bărar Band” (ABB).

Alături de Kombell Cramba (bass) și Cristi Rațiu ”Aciduțu” (tobe), în anul 2017 imprimă și primul material muzical care se intitulează ”Hold On”, ce conține cântece alese din genurile muzicale Rhytm and Blues, Funk și Rock and Roll, începând cu anii ’50, reorchestrate, rearanjate cu o execuție și un sunet modern.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.