Liderii europeni au aprobat ajutorul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

FOTO: European Union
FOTO: European Union

Liderii Uniunii Europene au aprobat un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina la summitul extraordinar ce are loc, joi, la Bruxelles.

„Avem o înțelegere. Unitate”, a anunțat Michel pe rețeaua socială X. „Toți cei 27 de lideri au convenit asupra unui pachet suplimentar de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în cadrul bugetului UE.

Acest lucru garantează o finanțare stabilă, pe termen lung și previzibilă pentru Ucraina. UE își asumă poziția de lider și responsabilitatea în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina; știm ce este în joc”, a adăugat el.

Nu este clar cum a fost convins să renunțe la dreptul său de veto premierul ungar Viktor Orban, care a blocat pachetul la reuniunea din decembrie și amenința că o va face și acum.

Înainte de debutul oficial al summitului, joi dimineață, au avut loc negocieri cu Viktor Orban la care au participat Charles Michel, șefa CE, Ursula von der Leyen, cancelarul german Olaf Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și președinta PE, Roberta Metsola.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.