Lideri ai USR cer ieșirea de la guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu

Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu

Unul dintre liderii parlamentarilor USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spune că demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este nejustificată și reprezintă o agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu.

„Nu mi se pare deloc justificată această decizie a premierului, mai ales că luni a fost o discuție în coaliție unde părea că s-au clarificat lucrurile și că mergem în continuare pe actuala formulă guvernamentală (…) Este un act de agresiune în coaliție din partea premierului”, a declarat Moșteanu.

Deputatul Moșteanu a mai spus că Voiculescu are toată susținerea USR PLUS. Întrebat dacă alianța ar ieși de la guvernare, acesta a spus că urmează o întâlnire a forurilor statutare ale formațiunii politice.

„Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susțin și această variantă (n.r. ieșirea de la guvernare) (…) Vom lua acolo (n.r. – în birourile reunite) decizia dacă și cum continuăm. În primul rând, vom decide dacă mergem în continuare în acestă coaliție (…) Am fost corecți, suntem corecți și vrem să fim tratați corect”, a afirmat deputatul USR, spunând că așteaptă toate detaliile legate de motivele care au stat la baza demiterii ministrului Sănătății.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar premierul Florin Cîţu a anunțat că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunțat premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.