Lider de sindicat: Ciucă le-a spus profesorilor să meargă la clasă. Vor intra și mai mulți în grevă

FOTO: Simion Hăncescu/Facebook
FOTO: Simion Hăncescu/Facebook

Primul ministru Nicolae Ciucă le-a cerut, luni, profesorilor, să renunțe la grevă și să revină la catedră și le-a transmis că e deschis la dialog cu sindicaliștii din Educație.

„Rămânem deschiși dialogului pentru ca împreună cu reprezentanții sindicatelor să găsim soluțiile care să reflecte importanța pe care o acordăm, și de o parte și de cealaltă, elevilor, personalului din învățământ și calității actului educational. Fac apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră”, a transmis luni premierul României.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a spus că acest mesaj al premierului nu va face decât să crească numărul greviștilor.

„Nu avem nimic în plus faţă de ce s-a întâmplat ieri (n.r. duminică) la guvern. Datele sunt aceleaşi. (..) Asta este situaţia. Din păcate am înţeles că premierul a dat un mesaj în seara asta (n.r. luni), către profesori să meargă la clasă. În opinia mea, acest mesaj nu va face decât să crească numărul greviştilor”, a spus Simion Hăncescu în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Simion Hăncescu a mai spus că „oamenii nu au încredere în promisiuni”. „Semnalul a fost când au scos din legea salarizării un articol care făcea referire la salarizare, atunci oamenilor li s-a aprins beculeţul şi au spus: stai aşa că e o ţeapă”, a spus Hăncescu.

Reprezentantul FSLI a menţionat, despre rezolvarea conflictului, că au cerut şi ieri Guvernului să vină cu un act normativ, să acorde o mărire salarială în avans faţă de legea salarizării cu care îi ameninţă că vor fi prioritari. „Să pună în aplicare ce a spus şi preşedintele României, inflaţia a fost mare, salariile mici, să acopere prăbuşirea dramatică a puterii de cumpărare a celor din învăţământ”, a precizat Simion Hăncescu.