Liberalii fac și ei revoluție în Educație: Nu se taie ore, se taie discipline!

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Monica Anisie, noul ministru al Educației, a anunțat, la fel ca toți predecesorii săi, schimbări majore în sistem.

Anisie a promis că nu se vor mai tăia ore, programul școlarilor fiind deja destul de lejer, însă vor dispărea unele discipline de studiu.

„​Să regândim planurile cadru. Nu este vorba de tăiat trei ore, ci de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline – acesta este adevărul. Sunt dispusă să fac absolut totul ca elevilor să le fie bine. Planurile acestea cadru le vom regândi, să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce”, a spus ministrul Educației, la Europa FM.

Potrivit Monicăi Anisie, rezultatele la învățătură apar tot mai greu, în ciuda rețetei clasice: presiune și multă muncă!

Planul cadru este un document școlar elaborat la nivel de stat de către Ministerul Educației. Planul este obligatoriu pentru fiecare studiu de pregătire și cuprinde obiectele de studiu din fiecare clasă.

Documentul mai cuprinde numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline, astfel încât toți elevii din țară să aibă aceeași pregătire și să învețe la fel de mult.

Principala promisiune electorală a președintelui Klaus Iohannis, susținut de liberali, a fost o reformă coerentă în Educație.