„Let’s do it, Romania” 2013. Se face curăţenie şi în munţi

lets_do_it_romania_2013_munti_28_septembrie
Ediţia a cincea a provocării anuale „Let’s do it, Romania” va avea loc pe 28 septembrie 2013. Anul acesta, în ziua de curăţenie naţională, voluntarii vor acorda o atenţie sporită şi munţilor din România.

Pe site-uri dedicate iubitorilor de drumeţii – precum carpati.org şi alpinet.org – au fost deja postate îndemnuri pentru persoanele care merg pe munte în acea perioadă.

„Dragi prieteni, iubitori de munte, pe 28 septembrie va fi „Let’s do it, Romania”, ziua de curățenie națională. Dacă vă place ideea, vă îndemn ca săptămânile acestea, în turele pe care le faceți, să luați niște saci de plastic în plus, pentru a „salva” de pe traseu (din mers) eventualele pet-uri sau ambalaje lăsate de cei care iubesc mai puțin natura, sau nu înțeleg că nu-i stă bine „decorată”, scrie Dira pe carpati.org.

Iubitorii de munte pot, de asemenea, să notifice echipa de voluntari „Let’s do it, Romania” cu ajutorul unei aplicaţii de mobil, Trashout. Aplicaţia poate fi descărcată şi folosită de posesorii de telefoane mobile cu sistem de operare Android, iOS sau Windows Mobile.

Cei care nu au telefoane inteligente pot folosi un GPS şi un aparat foto. Turistul care reţine coordonatele locului în care a văzut gunoaie le poate introduce în aplicaţia web de aici.

Dacă vrei să te alături, ca voluntar, echipei „Let’s do it, Romania” o poţi face la acest link. Anul trecut, cei mai mulţi voluntari au fost în judeţele Gorj şi Botoşani. În 2011, cei mai mulţi au fost în Maramureş, unde 28.000 de persoane au participat la ziua de curăţenie naţională.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.