Soluții pentru Primărie. Lecție de organizare de la un copil de 11 ani

Alexandru, un copil de 11 ani din localitatea argeșeană Bradu, i-a cerut primarului să construiască un loc de joacă în care să-și petreacă timpul alături de prietenii săi din zona în care locuiește, potrivit Mediafax.ro.

Mai mult, oferă pentru amenajarea parcului un teren nefolosit pe care îl are familia sa.

„Mă numesc Alexandru, am 11 ani şi locuiesc pe Strada Cornului. Eu şi tatăl meu ne-am gândit la ceva. Cum pe strada noastră s-au tot mutat familii cu mulţi copii (26), aţi putea construi un loc de joacă şi ştiu locul perfect: în faţa casei mele (33A) este un teren în formă de triunghi, nefolosit.

Eu aş putea dona un loc de joacă din lemn (căsuţă şi leagăne). Tatăl meu ar sponsoriza cu benzina pentru tuns iarba. Alin, noul vecin, are un copil mic şi sigur va supraveghea video locul de joacă propus”, i-a scris copilul pe pagina de Facebook a primarului din Bradu.

Alexandru a făcut și un plan de întrețenire a parcului: „Noi, copiii mai mari: eu, Andrei, Alexia, Cosmina și Ionuț, putem întreține și curăța locul nostru de joacă”. Acesta speră și că odată cu amenajarea parcului pe stradă lor nu vor mai circula mașinile cu viteze mari așa cum se întâmplă acum. Dă și un exemplu recent,  un șofer care s-a oprit cu mașina în roaba unui vecin.

„Dragă Alex, îmi place atitudinea ta civică, tot ce spui are o logică destul de matură pentru vârsta ta. Sper ca la anul care să fii ales primarul copiilor. În ceea ce priveşte parcul de joacă, ştiu că e necesar, dar după cum ştii, localitatea Bradu nu dispune de teren în domeniul public.

Voi trimite pe cineva acolo în zilele următoare, dacă nu pot veni eu personal să analizăm situaţia direct pe teren. Oricum, avem în vedere amenajarea unui spaţiu recreativ în zona lacului Miltăreşti”, i-a răspuns primarul din Bradu, lui Alexandru, tot pe Facebook.

Oamenii inimoși care au cărat bolovani și ciment ca să ridice un heliport în vârf de munte

https://greatnews.ro/nu-orice-casa-e-acasa-oamenii-generosi-sar-ajutorul-familiilor-sarace-din-romania/