Lecția unui brașovean pentru un șofer de TIR care și-a aruncat gunoiul pe drum. A trimis „pachetul” la firmă

FOTO: Innut Dragutu/Facebook

Un bărbat din Brașov a strâns gunoiul pe care l-a lăsat un șofer de TIR pe drum, iar atunci când a încercat să-i atragă atenția, a fost înjurat și șicanat în trafic, potrivit BizBrașov.ro.

Ionuț Drăguțu, administratorul public al Râșnovului, a relatat pe pagina sa de Facebook întregul episod care s-a întâmplat în trafic, pe DN 73, în apropiere de comuna Cristian. Acesta a observat cum un șofer de TIR a aruncat gunoiul din cabină pe marginea drumului.

Însă a dorit să atragă atenția asupra gestului necivilizat și a decis să trimită gunoiul, prin gunoiul, prin colet, la compania de transport unde este înmatriculat TIR-ul.

„Am decis să le fac un cadou celor de la compania de transport, fiindcă poate așa reușim să schimbăm mentalități și să îi motivăm și pe alții să ia atitudine. Am sunat și la 112 , când s-a întâmplat incidentul, doar ca mare lucru nu am rezolvat, mi-au zis să merg să fac reclamație și să atașez dovezile.

Nu mă interesa să-l sancționeze pentru șicanearea din trafic, dar măcar pentru că a aruncat gunoiul pe marginea drumului”, a explicat Ionuț Drăguțu, potrivit BizBrașov.ro.

Ideea de a trimite gunoaiele înapoi prin curier a fost folosită și de primari. Printre primii a fost un primar din Vaslui. Acesta i-a identificat pe cei care au aruncat gunoiul la întâmplare și după ce i-a identificat le-a trimis în pachete acasă. Unii, care au fost chemați la poștă, au crezut că sunt ajutoare de la Uniunea Europeană.

„Surpriza a fost majoră când au desfăcut pachetele și au constatat că era gunoi de-al lor. L-au recunoscut…”, declara atunci primarul comunei vasluiene Hoceni, Cătălin Tivda.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.