La Suceava, turiștii vor plăti o taxă de 3% din tarifele unităților de cazare

Cetatea de_Scaun a Sucevei FOTO: Hedgehog2015 /Wikimedia Commons
Cetatea de_Scaun a Sucevei FOTO: Hedgehog2015 /Wikimedia Commons

Administrația municipiului Suceava va institui o taxă de turism de 3% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, procent care va fi perceput turiștilor în perioada de ședere în oraș.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că sumele astfel încasate de la turiști vor fi folosite la finanțarea viitoarei Organizații de Management a Turismului, după un model preluat de la orașele Cluj și Oradea.

Astfel, turiștii vor scoate din buzunar sume suplimentare pentru cazarea în Suceava, drept „taxă specială de promovare turistică”, taxă care se va colecta prin unitățile de cazare din oraș.

Viitoarea Organizație de Management a Turismului, pe cale de înființare la Suceava, va folosi sumele colectate pentru a-și finanța cheltuielile de funcționare și cele de promovare, precum și participarea la târguri, urmând să primească suplimentar bani și de la municipalitatea orașului.

Taxarea turiștilor care se vor caza în Suceava face parte dintr-un demers de dezvoltate a activității de turism a orașului, care se autopromovează drept „definit de tehnică, dinamism și comunicare”, cu obiective turistice valoroase precum Muzeul Etnografic sau Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Sucevei sau mănăstirile și bisericile din patrimoniul UNESCO. Orașul dispune și de aplicația Suceava Official App, adresată atât turiștilor care doresc să obțină facil informații, cât și localnicilor care doresc să promoveze cele mai atractive servicii, obiective de vizitat sau evenimente.

FOTO: Wikimedia Commons

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.