La ce să fii atent când alegi un ceas de mână

Există destul de multe mituri legate de ceasuri. Unii sunt de părere că un ceas bun este unul foarte scump. Cel mai important lucru este că un ceas de mână îngrijit și ales bine poate avea o durată de viață foarte lungă. Există câteva lucururi pe care trebuie să le știi ca să alegi un ceas de mână potrivit.

Înainte să treci la detaliile tehnice trebuie să îți stabilești un buget. Apoi, foarte important este să te hotărăști asupra brățării, fie că e vorba de una de metal, de cauciuc sau material textil. Cei foarte atenți la fashion trebuie să știe că regula spune că o curea de ceas se asortează cu pantofii și cureaua. Însă, în unele situații, se mai pot face abateri de la această regulă.

Dar ar fi bine să alegeți o curea care să se potrivească cu o mare parte din hainele din garderoba voastră.

După ce ați stabilit toate aceste detalii puteți începe să faceți căutarea în lista de ceasuri de mână.

Alegeți un ceas semnat de un brand cu istorie. Sunt modele mai ieftine și la mărci mai cunoscute, precum Fossil, Orient, Seiko sau Casio.

Trebuie să fiți foarte atenți și la magazinele de unde cumpărați, pentru că e o piață în care sunt foarte multe falsuri. Alegeți un magazin de încredere.

Important este și ecranul protector. Se folosește des plexiglass-ul la cele ieftine, cristalul mineral la cele de clasă medie și la cele foarte scumpe se pune cristalul de safir, aproape imposibil de zgâriat. În ceea ce privește carcasa, de cele mai multe ori se folosește oțelul inoxidabil, un material calitativ la un preț bun. Mai sunt ceasuri la care se folosește titanul sau ceramica, care sunt ceva mai ușoare.

Am lăsat la urmă un aspect care este probabil cel mai important și care influențează decisiv prețul. Este vorba despre mecanismul pe care îl are ceasul. Cele mai multe sunt quartz (cu baterie, solar sau rotor) și mecanic (automate și manuale). Cele cu quartz sunt mai ieftine, iar avantajul lor principal pe lângă aspectul financiar este că sunt mult mai precise.

În cazul unor modele mecanice vorbim de adevărate opere de artă, mecanisme foarte sofisticate, bijuterii ale artiștilor în mecanică fină.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.