Kremlinul acuză că reședința prezidențială a lui Putin ar fi fost atacată cu drone

FOTO: Captură Twitter
FOTO: Captură Twitter

Kremlinul susține, miercuri, faptul că a dejucat, în cursul nopții trecute, un atac cu dronă asupra reședinței prezidențiale a lui Vladimi Putin. Informațiile sunt transmise de agențiile de presă rusești și sunt citate, printre altele de publicațiile BBC, Sky NewsCNN, Bloomberg și The Guardian.

În același timp, Kremlinul insită asupra faptului că Vladimir Putin nu se afla în reședința sa oficială în momentul în care dronele s-ar fi îndreptat spre Kremlin. Reprezentanții președintelui rus, citați de agenția rusă de știri RIA, spun că Putin era în Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei.

Kremlinul cataloghează incidentul drept „act terorist planificat” și îl consideră un atentat la viața președintelui, transmite agenția rusă de știri Interfax.

„Miercuri seară, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu ajutorul unui dispozitiv fără pilot UAV (dronă) reședința de la Kremlin a președintelui rus Vladimir Putin. (…)

Două vehicule aeriene fără pilot la bord au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către serviciile militare și speciale cu ajutorul sistemelor de război radar, vehiculele au fost dezactivate”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.