Kovesi: România nu e cea mai coruptă țară din UE. Cred că este o percepție greșită

Laura Codruța Kovesi FOTO: Captură video Euronews
Laura Codruța Kovesi FOTO: Captură video Euronews

Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, a declarat, într-un interviu pentru Euronews, că România nu este cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană.

„Cred că este o percepție greșită. Am auzit de multe ori că unii consideră că România este printre cele mai corupte țări ale UE. Nu este așa!

Am o viziune de ansamblu asupra a 22 de state membre și pot să spun că faptul că în anumite state membre nu se fac investigații nu înseamnă că sunt curate și că nu este corupție.

Faptul că sunt cazuri de corupție pe care le investigăm nu înseamnă că România este un stat corupt sau este mai corupt decât alte state”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Euronews.

Kovesi a spus că ancheta „Admiral”, în care au fost cercetate afacerile a 9.000 de companii și 600 de persoane și în urma căreia s-au constatat pagube de peste 2,2 miliarde de euro, a demonstrat faptul că „fraude s-au comis pe teritoriul tuturor statelor membre ale UE, inclusiv pe teritoriul celor cinci state membre care nu participă în UE”.

„Nu cred că România este un stat mai corupt decât alte state”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.