Klaus Iohannis: „Sunt îngrijorat. Și azi sunt peste 300 de noi persoane detectate cu acest virus”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 18 iunie, că este neliniștit din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus pe care îl înregistrează România în fiecare zi.

El a spus că, în ultimele zile, au fost multe cazuri.

„Sunt îngrijorat. Și azi sunt peste 300 de noi persoane detectate cu acest virus”, a spus președintele Iohannis.

„E cazul să mai subliniez o dată câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții, dar dați-mi voie să fiu foarte clar. Virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Virusul nu pleacă nici dacă votează Parlamentul sau opoziția (starea de alertă – n.r.)”, a declarat Klaus Iohannis.

„Feriți-vă de virus. Masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este importantă”, a completat el.

Președintele a declarat că autoritățile nu doresc să impună din nou măsuri de restricție deoarece își doresc să revigoreze economia, iar românii să aibă o viață normală.

„Dar nu se poate fără aceste reguli minimale. Așa că vă rog să le respectați”, a mai spus Klaus Iohannis.

Joi, 18 iunie, au fost depistate 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Iar miercuri, 17 iunie, numărul de noi cazuri a fost și mai mare, Grupul de Comunicare Strategică anunțând 345 de noi cazuri.

Astăzi, 2,59% dintre cei testați au fost depistați pozitiv. Ieri, acest procent a fost de 2,94%, după ce în ultima săptămână a atins un vârf de 4,5%.

Față de perioada de dinainte de relaxare acest procent este într-o creștere ușoară. Dacă înainte de aplicarea măsurilor de relaxare el ajunsese chiar și la sub 2%, cu un minimum de 1,2%, el a ajuns acum și pe la 3-4%.

La vârful pandemiei a fost înregistrat un vârf de 18,9%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.