Klaus Iohannis: ”Starea de urgență nu va fi prelungită!” România intră în stare de alertă!

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că 14 mai va fi ultima zi în care va fi în vigoare Starea de urgență, decretată în urmă cu două luni, ca răspuns la limitarea răspândirii coronavirusului.

”Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite decretul. Vom intra în starea de alertă”, a declarat Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

”Situația nu s-a îmbunătățit încă. Din păcate epidemia nu a trecut. La un moment dat trebuie să mergem mai departe. Acum, câteva lucruri totuși se schimbă. Trebuie să fim responsabili și să avem foarte multă grijă în continuare”, a adăugat președintele.

”Nu știe nimeni până când durează această epidemie”, a completat sec Iohannis, adăugând precaut: ”Din 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, dar nu este bine să exagerăm”.

”Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane”, a mai spus președintele.

”Următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul lui iunie”, a mai spus Iohannis, care a anunțat și redeschiderea saloanelor de coafură, frizerii, cabinetele stomatologice și muzeele.

”Weekendul de 1 mai am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine și sunt destul de mulțumit de felul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților”, a mai spus președintele Klaus Iohannis, după o ședință cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri și secretari de stat.

România a depășit 13.500 de cazuri de infectări cu coronavirus.

România a trecut de 800 de decese provocate de infecția cu coronavirus