Klaus Iohannis: ”Sălile de spectacol și restaurantele se vor putea redeschide după 1 septembrie”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

”Teatrele și cinematografele, sălile de spectacol, se vor putea deschide, cel mai probabil de la 1 septembrie, dar cu anumite condiții speciale, purtarea măștii, păstrarea distanței. Cred că este important, unde condițiile permit, să se reia actul de cultură”, a declarat președintel Klaus Iohannis.

”Cred că e bine să se reia activitatea acolo unde se poate în sectorul HORECA, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții restaurantele se pot deschide în interior. Nu vor putea fi folosite toate mesele. Ținând cond de condiții specifice și din localitatea respectivă.

Specialiștii vor stabili o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde acest prag va fi depășit, restaurantele vor fi închise”, a spus președintele într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Iohannis s-a plâns că n-a avut concediu, clarificând: ”Cred că este bine să se facă concediu. oamenii au nevoie de concediu, dar în condiții de siguranță”.

”În ce privește școala, da, soția mea Carmen este cadru didactic. Va merge la școală, când va începe, în 14 septembrie, și va respecta regulile de siguranță”, a adăugat șeful statului.

”Nu cred că PSD își dorește să preia guvernarea. PSD își dorește pur și simplu să arunce țara în aer și ăsta mi se pare un lucru grav. Sper să fie suficient de inteligență în Parlament să nu treacă această moțiune de cenzură”, a mai comentat președintele. ”Aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică, nu!”

”Trebuie să fim foarte realiști. Vara se termină”, a mai avertizat președintele.

De asemenea, Iohannis a vorbit și despre faptul că profesorii și elevii își vor cumpăra singuri măștile de protecție.