Klaus Iohannis: „România nu are prim-ministru. Guvernul e condus de infractorul Dragnea”

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a lansat astăzi unul dintre cele mai dure atacuri la adresa lui Liviu Dragnea și a premierului Viorica Dăncilă.

„România nu are prim-ministru. Este evident că acest Guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”, a declarat el la Palatul Cotroceni.

Declarația sa a venit după ce Viorica Dăncilă a reclamat astăzi la Curtea Constituțională faptul că președintele nu a acceptat până acum remanierea Guvernului și numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

„Doamna prim-ministru a trimis o solicitare la Curtea Constituțională a României. Însă dați-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. Curtea Constituțională n-are cum să rezolve problema pentru că problema nu este una constituțională, problema este una politică. Și o să vă spun și care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima cauză este că, de facto, România nu are prim-ministru. A doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică. Politică de orice fel”, a comentat președintele.

Întrebat de un jurnalist cine conduce România, dacă nu Guvernul Dăncilă, Klaus Iohannis a spus că Liviu Dragnea: „Este evident că acest Guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”.

„Constat că PSD-ul și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD-ul nu mai știe să facă politică. Este foarte grav fiindcă acest PSD este partidul care dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament. PSD-ul guvernează prost. PSD-ul legiferează foarte prost”, a continuat el.

Klaus Iohannis a spus că, în 2018, el a sesizat Curtea Constituțională de aproximativ 30 de ori deoarece legile votate în Parlament erau proaste și că CCR i-a dat dreptate în peste 25 de cazuri: „Curtea a declarat legile parțial sau integral neconstituționale. Dați-vă seama, într-un singur an, peste 25 de legi neconstituționale”.

El a mai acuzat PSD-ul că nici nu mai încearcă să negocieze: „PSD-ul încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură. Acest lucru se vede și în Parlament, se vede și în felul în care lucrează Guvernul”.

În ceea ce privește remanierea guvernamentală, Klaus Iohannis a spus că nu va mai face nimic și că va aștepta decizia Curții Constituționale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.