Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe liberalul Florin Cîțu pentru sarcina de a forma un nou guvern, având în spate coaliția de centru-dreapta dintre PNL, USR-PLUS și UDMR.

”Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Și s-au cristalizat. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și și-a dovedit majoritatea în Parlamentul României”, a declarat Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

”Astăzi liderii coaliției de centru dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru funcția de prim-ministru. Am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru această poziție”, a completat șeful statului.

”Mulțumesc, domnule președinte! Mulțumesc pentru încredere! Vreau să îi asigur pe români că știu perioada dificilă prin care trece România. Voi face tot ce este posibil pentru o guvernare lungă și stabilă”, a declarat Florin Cîțu (48 de ani), după introducerea președintelui.

”Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid de criza sanitară, cu cât mai puține costuri, și să reașezăm România pe picioarele ei. Fiecare minister și ficare ministru vor avea obiective clare, care vor fi evaluate trimestrial”, a adăugat ”cu fermitate” Florin Câțu, premierul desemnat.

”Vă asigur de un parteneriat corect și onest”, a spus Florin Câțu, care urmează să anunțe lista miniștrilor, dar și programul de guvernare al coaliției.

Cel mai probabil, premierul desemnat va face aceste lucruri mâine.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.