Klaus Iohannis anunță restricții, „singurele care mai pot stăvili pandemia”

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că dorește instituirea unor măsuri restrictive clare, care să reducă transmiterea coronavirusului.

„Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot stăvili răspândirea pandemiei”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis.

„Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmiterea bolii, fie că vorbim de certificatul verde sau de alte măsuri care să reducă mobilitatea umană. Nu trebuie să mai pierdem nicio clipă, indiferent cât de nepopulare ar părea (măsurile – n.r.). E o dramă națională de proporții teribile. Prioritatea 0 e salvarea vieții semenilor noștri. Orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu este mai presus de viață. Trebuie să facem tot ce este omenește posibil pentru a o salva”, a mai spus el.

Valul 4 se dovedește mult mai agresiv decât cele mai pesimiste prognoze, a mai apreciat președintele, și a criticat autoritățile: „Campania de vaccinare s-a făcut prea lent. Este alarmantă lipsa de reacție a autorităților.”

„Sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut. Fiecare dintre ei cu familii și oameni dragi care poate au luat și ei boala. 574. Nu este un simplu număr. Sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată pentru că au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care cu câteva săptămâni în urmă visau, își făceau planuri de viitor. 1.805 nu este un simplu număr. Sunt 1.805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer. Sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii”, a mai spus Iohannis.

El și-a încheiat declarația de presă îndemnându-i pe români să se vaccineze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.