Klaus Iohannis a desemnat un nou premier: Nicolae Ciucă

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis l-a desemnat premier al României pe Nicolae Ciucă, actualul ministru interimar al Apărării.

„E nevoie de un guvern cu puteri depline. Am fost foarte bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat în unanimitate un candidat în persoana domnului Nicolae Ciucă (în ședința PNL – n.r.)”, a declarat președintele României.

Nicolae Ciucă a declarat că va negocia cu toate forțele politice responsabile pentru a forma un guvern.

Nicolae Ciucă a fost propus de către PNL.

Florin Cîțu a declarat că, în ședința PNL care a precedat întâlnirea de la Palatul Cotroceni, el a fost cel care l-a propus pe Nicolae Ciucă drept viitor premier.

Nicolae Ciucă este un fost general al României. El a fost șef al Statului Major General al Armatei Române în perioada 2015-2019, iar ulterior, din 4 noiembrie 2019, a fost ministru al Apărării.

nicolae ciucă
Nicolae Ciucă. Foto: Ministerul Apărării Naționale
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.