Actorul Kevin Spacey, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală

kevin spacey
Foto: Captură Facebook

Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală în statul Massachusetts din SUA, anunță BBC.

El este acuzat că a agresat sexual un adolescent într-un bar din Nantucket, Massachusetts, în iulie 2016. Primul termen de judecată va fi pe 7 ianuarie.

Luni, 24 decembrie, Kevin Spacey a publicat un video pe Facebook în care pare să nege acuzațiile în stilul personajului său Frank Underwood din serialul „House of Cards”.

„Cu siguranță că nu am să plătesc pentru lucrurile pe care nu le-am făcut. Nu ați crede fără dovezi, nu? Nu v-ați grăbi să trageți concluzii fără fapte”, spune el în videoclip.

Presupusa victimă este fiul unei foste prezentatoare de televiziune pe nume Heather Unruh, care a vorbit public despre incident anul trecut. Ea l-a acuzat pe Spacey că i-a cumpărat fiului său de 18 ani alcool (în statul Massachusetts tinerii au voie să bea doar de la 21 de ani) și că apoi l-a pipăit.

În videoclipul în care neagă acuzațiile, Kevin Spacey vorbește cu accentul personajului Frank Underwood (președintele corupt al SUA în serialul „House of Cards”) și i se adresează publicului în mod direct, așa cum se întâmpla și în serial.

„Bineînțeles că unii au crezul totul. Abia așteaptă ca eu să mărturisesc totul. Vor spune că sunt lipsit de respect, că nu respect regulile. De parcă înainte eu aș fi respectat regulile tuturor. Niciodată nu le-am respectat. Și voi ați iubit lucrul ăsta”, mai spune Spacey.

Prima acuzație la adresa lui Kevin Spacey a apărut în contextul în care tot mai multe vedete de la Hollywood au povestit cum au fost agresate sexual de diverse persoane cu poziții-cheie în industrie. În noiembrie anul trecut, Kevin Spacey a fost acuzat de agresiune sexuală de actorul Anthony Rapp. Incidentul s-ar fi petrecut în anul 1986, când Rapp era minor. Spacey a spus anul trecut că nu își amintește incidentul, însă și-a cerut scuze public.

Ulterior, au apărut și alte acuzații la adresa lui, iar pe toate acestea actorul le-a negat complet.

În luna septembrie, procurorii din Los Angeles au decis să Spacey nu va fi trimis în judecată ca urmare a unor acuzații de agresiune sexuală care ar fi avut loc în anul 1992.

Toată controversa legată de presupusele agresiuni sexuale i-au determinat pe producătorii serialului „House of Cards” să îl scoată pe Spacey din serial, personajul acestuia, Frank Underwood, fiind „ucis” înainte de sezonul 6.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.