Jurnalistul Marius Tucă a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus

marius tucă
Sursa: Pagina de Facebook Marius Tucă

Jurnalistul Marius Tucă, moderator al show-ului Marius Tucă Show de la Aleph News, a fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, anunță postul de televiziune.

„El se află internat pentru 24 de ore. Starea lui de sănătate este bună, nu are febră și nici alte simptome specifice. Examenul CT al plămânilor nu a relevat configuratii anormale. Nivelul saturatiei oxigenului în sânge este de 97%”, mai notează sursa citată.

„Sper să trec cât mai bine de această încercare pe care viața mi-a pus-o în față și să mă întorc în studio.Îmi iubesc profesia, colegii și spectatorii. Dacă tot nu am avut concediu anul acesta, covidul mi-a creat această oportunitate. Țineți aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate”, a declarat Marius Tucă, potrivit Aleph News.

Coronavirus în România

Până ieri, 10 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 99.684 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 41.010 au fost declarate vindecate, iar 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până ieri, 4.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ora actuală, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.015.772 de teste.

Pe teritoriul României, 10.370 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.940 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 35.488 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 12 persoane.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.