Jurnalistă retrasă de TVR pe motiv că e „prea agresivă” cu PSD-ul

andreea dumitrescu tvr
Foto: paginademedia.ro

O jurnalistă de la Știrile TVR a fost retrasă de conducerea departamentului de pe domeniile pe care le acoperea de câțiva ani, adică PSD și Parlament, pe motiv că ar fi „prea agresivă”, relatează paginademedia.ro.

Andreea Dumitrescu lucrează la TVR de doi ani, perioadă în care s-a ocupat, în principal, de PSD, de Parlament și de Curtea Constituțională. În total, Andreea Dumitrescu are 6 ani de presă.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată ieri, 26 februarie, la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Aceasta din urmă i-a reproșat jurnalistei că ar fi „prea agresivă”. Drept urmare, i s-a oferit o variantă de „compromis”, adică un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile.

„În acest caz, îmi dau demisia”, ar fi replicat Andreea Dumitrescu, spun sursele citate de paginademedia.ro.

Contactată de Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu nu a comentat informațiile. A precizat doar că „ia în calcul demisia”, fără a spune care sunt motivele acesteia.

Influențele politice la televiziunea publică nu sunt ceva nou. Anul trecut, în mai 2018, Dragoș Pătraru de la emisiunea ”Starea Nației” a publicat o înregistrare în care apar mesaje ale președintelui director general, Doina Gradea, și ale directorului TVR 1, Eduard Dârvariu.

În filmul postat pe Youtube, Doina Gradea o jignește pe o jurnalistă TVR, numind-o ”cap de porc”, deoarece aceasta i-a pus o întrebare incomodă Gabrielei Firea, la inaugurarea unui spital.

Întrebarea reporterei TVR se referea la cheltuielile crescute ale municipalității legate de monumente și statui. Primarul Capitalei a numit acel moment drept ”hărțuire”, exact expresia pe care a folosit-o și Doina Gradea când le repovestea oamenilor din TVR de ce e indignată de reportera Știrilor. ”Pentru că a hărțuit pe primar, asta e hărțuire”, a exclamat Gradea.

De altfel, Gradea condamna la acea dată redacția de știri pentru că este formată din ”hateri” deciși să critice puterea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.