Jurnalista Monica Ulmanu a câștigat, alături de echipa Washington Post, un premiu Pulitzer

Foto: Pixabay

Mai mulți jurnaliști ai Washington Post, printre care și românca Monica Ulmanu, au primit premiul Pulitzer pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

Monica Ulmanu, care a mai lucrat pentru publicații importante la nivel mondial, precum The Guardian, Reuters, Boston Globe sau New York Times, este editor grafic la Washington Post din 2018.

Articolele premiate cu Pultizer în acest an din Washington Post au vizat creșterea temperaturilor la nivel global. Dezvăluirile făcute de publicația americană au modelat discuțiile despre schimbările climatice.

”Pentru a explica realitatea devastatoare a schimbărilor climatice actuale, Washington Post a relatat din zeci de zone extrem de fierbinți și a ilustrat grafic seturile de date pentru o mai bună înțelegere a fenomenului”, scrie publicația din capitala americană.

Washington Post se fălește că a fost finalistă la alte două categorii ale premiilor Pulitzer în acest an, cea de serviciu public, pentru o investigație despre epidemia de opioide, și pentru breaking news.

Anunţarea câștigătorilor a fost făcută online de administratorul Pulitzer, Dana Canedy. Ea a subliniat că în „vremurile grele” prin care trece lumea, jurnalismul rămâne la fel de important ca întotdeauna şi că artele continuă să „sprijine, unească şi inspire”.

Premiile Pulitzer sunt acordate de mai bine de un secol celor mai buni jurnaliști, scriitori și compozitori din Statele Unite ale Americii. Fiecare câștigător primește un certificat și un cec de 15.000 de dolari.