Junii Sibiului, ambasadorii tradițiilor la Expo 2020 Dubai

Foto: Junii Sibiului/Facebook
Foto: Junii Sibiului/Facebook

Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va participa la ceremoniile de la Expo 2020 Dubai, organizate cu prilejul Zilei României. În cadrul expoziției mondiale, „Junii Sibiului” vor susţine spectacole în perioada 27 februarie – 9 martie 2022.

Cea mai veche formaţie de dansuri populare din România, decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, va performa un spectacol extraordinar în Dubai Millennium Amphitheatre, cu obiceiuri şi dansuri populare de pe tot cuprinsul ţării, piese vocale şi instrumentale; jocuri fecioreşti şi Căluşul oltenesc.
Artiştii sibieni vor susține și o serie de microspectacole în cadrul evenimentelor culturale organizate în Pavilionul României, pe Earth Stage şi pe Nation Stage.

„Invitaţia primită din partea Ministerului de Externe ne onorează, mai ales că aceasta este cea de-a treia prezenţă a ansamblului nostru la o expoziţie mondială, după participările la Expo Milano 2015 şi Expo Hanovra 2000. Dorim să arătăm lumii întregi cât de frumoasă şi bogată este ţara noastră, prin prisma cântecelor, a obiceiurilor şi a jocurilor populare”, declară Silvia Macrea, manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Sub genericul „Connecting Minds, Creating the Future”, Expo Dubai se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, fiecare țară având alocat un stand propriu, cel al României fiind organizat în jurul conceptului „New Nature”.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.