Județul din România în care a fost cel mai frig noaptea trecută. S-au înregistrat -20 de grade Celsius

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

În localitatea Camăr, din județul Sălaj, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură noaptea trecută. Datele înregistrate de stațiile meteo amplasate de meteorologii amatori de la Severe Wheather Alert – Sălaj (SWAS), comparate cu datele oficiale ale Agenției Naționale de Meteorologie, arată o temperatură negativă record, de -20,2 grade Celsius, înregistrată în județul Sălaj.

„11 spre 12 ianuarie – noaptea în care Sălajul a devenit polul frigului din România, înregistrându-se -20.2 grade Celsius la Staţia SWAS Camăr, iar temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munţilor – Staţiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa, Ceahlău Toaca – cu care aseară eram la egalitate, dar şi în depresiunile deja celebre din ţară – zona Miercurea Ciuc – Gheorgheni – Topliţa”, se arată miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Severe Weather Alert.

Printre cauzele temperaturilor scăzute se numără degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord-Vest a ţării faţă de alte zone unde e încă noros şi stratul de zăpadă mai consistent existent momentan în regiunea de Vest, Nord şi Nord-Vest a judeţului.

Severe Weather Alert – Sălaj este un grup de meteorologi amatori care, începând din 2021, a amplasat mai multe staţii meteo în diferite puncte din judeţ şi prezintă în mod constant pe pagina proprie de Facebook prognoze meteorologice pentru Sălaj şi judeţele învecinate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.