Judecarea cazului Danileț, aruncată de la o instanță la alta. Judecătorul rămâne fără job și fără salariu până la verdict

cristi danileț
Judecătorul Cristi Danileț. Foto: Facebook

Înalta Curte de Casație și Justiție a declinat la Curtea de Apel Cluj cererea judecătorului Cristian Danileț, prin care acesta contesta suspendarea automată din funcție ca urmare a deciziei CSM de excludere din magistratură, anunță G4media.ro.

În decembrie 2021, judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj a fost exclus din magistratură de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru că ar fi adus atingere imaginii justiției prin două filmulețe publicate pe TikTok.

Într-unul dintre filme magistratul își tăia gardul viu de acasă cu un fierăstrău electric, iar în celălalalt era în piscină și făcea mișcări de arte marțiale.

După contestația făcută de Danileț la sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Cluj și-a declinat competența către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Iar acum, Înalta Curte a declinat la Curtea de Apel Cluj contestația judecătorului față de decizia de excludere din magistratură, deși, până acum, astfel de cereri erau judecate de ÎCCJ, mai notează G4media.ro.

Pâna la data unui verdict, fiind suspendat din funcție, judecătorul Danileţ rămâne fără serviciu şi nu primeşte salariu.

El a mai fost sancţionat disciplinar după ce, în ianuarie 2019, a criticat pe Facebook modificarea legilor justiției de către PSD. El a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 5%, timp de două luni. În martie 2021, Danileț a dat în judecată statul român la CEDO pentru sancțiunea primită.