Jaf de peste 400.000 de euro la o bancă. Autorii ar fi chiar doi angajați

Locuri de muncă la bănci FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Doi angajați ai unei sucursale BRD din Iași sunt suspectați că au furat peste 2 milioane de lei din tezaurul băncii. Potrivit Ziarul de Iași, cei doi ar fi reușit să iasă din bancă cu banii cash.

Cei doi suspecți, care au 51 și 56 de ani, au fost reținuți de procurori la sfârșitul săptămânii trecute și acum sunt cercetați în libertatea, sub control judiciar timp de 60 de zile. Sunt acuzați de delapidare. Banii ar fi dispărut în perioada 2014 – 2017.

Cei doi gestionari și-ar fi ascuns urmele modificând etichetele de pe sacii cu bani sau manipulând datele din sistemul informatic al băncii.

Reprezentanții BRD au descoperit neregulile anul trecut și au sesizat imediat autoritățile, care au început o anchetă in rem.

Într-un răspuns pentru „Ziarul de Iaşi“, reprezentanţii BRD au trasmis că acest eveniment nu a afectat niciun client al băncii.

„Cercetarea penală are într-adevăr la bază o sesizare formulată de bancă. În privinţa măsurilor luate, banca a remodelat respectivul flux de lucru, independent de frauda în speţă, ceea ce face imposibilă, în prezent, producerea unei situaţii similară celei prezentate organelor de cercetare penală.

Precizăm că fapta penală sesizată nu are nicio legatură cu relaţia client-bancă, şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment”, a precizat Traian Traicu, şeful departamentului media din cadrul BRD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.