Italia se pregătește de un nou lockdown. Ministrul Sănătății: Noile date sunt îngrozitoare

FOTO: serghei_topor/Pixabay.com
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

Ministrul italian al Sănătății a declarat că noile date privind contaminările noi cu coronavirus sunt „îngrozitoare”, iar Italia are la dispoziție doar două zile pentru a aproba restricții mai dure pentru a opri respândirea pandemiei.

Duminică, Italia a înregistrat aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanșarea pandemiei. De asemenea, au fost și 300 de decese din cauza coronavirusului. Numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 în Italia a ajuns la 38.618.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricțiilor, este vorba de prea mulți oameni, victime ale noului coronavirus”, a declarat ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Potrivit presei din Italia, singura opțiune pentru autorități este instituirea unui nou lockdown, însă ar există îndoieli cu privire la modaliltatea în care ar trebui gestionate școlile, dar și îmbunătățite condițiile din transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul italian a decis ca restaurantele și barurile să se închidă după orele 18:00. De asemenea, au fost închise sălile de fitness, cinematografele, teatrele și celelalte săli de spectacole.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulaţia locală pe timpul nopţii.

Premierul Giuseppe Conte a repetat de mai multe ori că ar dori să evite un nou lockdown, care ar putea afecta și mai mult economia deja fragilă a Italiei. Duminică, reprezentanții guvernului s-au întâlnit cu reprezentanții administrațiilor regionale și partidele de opoziție.

Un decret care ar putea limita călătoriile între regiuni și ar impune carantine locale, în zone cu rată mare de contaminare și extinde școala de acasă este aștept să fie anunțat încă de luni dimineață.

FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.