Italia pregătește măsuri de restricție

FOTO: canonfan/Pixabay.com
FOTO: canonfan/Pixabay.com

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că se pregătesc noi restricții la nivel național, după ce a crescut numărul de cazuri noi de coronavirus în peninsulă.

Italia a depășit, vineri, 5.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, pentru prima dată din luna martie. Însă numărul deceselor a fost mai mic decât în primăvară. Ministrul Sănătății a declarat într-un interviu pentru televiziunea RAI că este necesar să se adopte noi măsuri restrictive pentru a se evita instaurare carantinei la nivel național.

Ministrul italian a propus interzicerea petrecerilor private la care participă atât copii cât și adulți. De asemenea, la Roma se va propune reducerea programului de funcționare a barurilor și restaurantelor pentru a reduce riscul de infectare a populației.

Măsuri s-ar putea lua și pentru suspendarea antrenamentelor pentru sporturile care presupune contact fizic unde nu se poate purta mască.

Miercuri, autoritățile italiene au introdus obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber la nivel național.

Duminică, ministrul de externe Luigi Di Maio a exclus scenariul impunerii din nou a carantinei la nivel naţional, susţinând că economia italiană nu-şi poate permite o astfel de măsură.

Pe de altă parte, Comitetul tehnic şi ştiinţific italian (CTS), organismul care consiliază guvernul în combaterea epidemiei de COVID-19, propune măsuri de relaxare a protocolului sanitar, cum ar fi reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.