Italia a declarat stare de urgență în nordul țării

verona italia
Foto: Ste93r / pixabay.com

Italia a declarat stare de urgență în nordul țării din cauza secetei, relatează Reuters.

Starea de urgență este valabilă pentru regiunea din jurul râului Po. Această zonă, care produce aproximativ o treime din producția argicolă a țării, trece acum prin cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Decretul guvernamental prin care se instituie starea de urgență le va permite autorităților să ia măsuri imediate atunci când le consideră necesare, ca de exemplu să impună raționalizarea apei pentru gospodării și companii.

Po este cel mai lung râu din Italia. El are o lungime de peste 650 de kilometri și se află în nordul țării.

Acum, râul a secat în anumite porțiuni, iar fermierii spun că debitul este atât de slab încât apa de mare pătrunde în pământ și distruge culturile agricole.

Guvernul a introdus starea de urgență în 5 regiuni din nordul Italiei: Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piedmont și Veneto. De asemenea, autoritățile au alocat fonduri inițiale în valoare de 36,5 milioane de euro pentru aceste regiuni cu scopul de a le ajuta să facă față lipsei de apă.

Foto: Ste93r / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.