Irlanda de Nord se apără în România cu un puști de la Manchester United

Irlanda de Nord a stabilit lotul pentru meciul cu România, din preliminariile Euro 2016, care va avea loc pe Național Arena din București, în 14 noiembrie.

Ignorați de specialiști în debutul preliminariilor pentru Euro 2016, nord-irlandezii sunt lideri în Grupa F, cu maximum de puncte, în urma victoriilor din Ungaria (2-1) și Grecia (2-0) și a succesului de pe teren propriu cu Insulele Feroe (2-0).

Selecționata ”alb-verde” nu a fost niciodată la un turneu final al Campionatelor Europene, însă echipei lui Michael O’Neill îi va fi greu să rateze prezența la competiția din Franța, unde ajung primele două clasate din cele nouă grupe de calificare, plus încă cinci naționale de pe locul 3.

Cu toate că nu au nicio mare vedetă în lot, micuța selecționată britanică va conta în meciul de la București, ultimul oficial din acest an, și pe Patrick ”Paddy” McNair, un fundaș de 19 ani care evoluează titular la Manchester United.

El a fost inclus în premieră în lotul de 25 de jucători, după ce, în acest sezon, a bifat trei partide pentru puternica formație din Premier League, fiind lăudat de Louis van Gaal pentru jocul său în centrul defensivei ”diavolilor roșii”.

McNair s-a născut în aprilie 1995, jucând la echipa de amatori Ballyclare Colts înainte de a face pasul pe ”Old Trafford”, când avea doar 17 ani. Ascensiunea sa la United a fost fulminantă, el debutând la echipa de tineret a clubului tot în acest sezon.

Paddy ar putea juca titular împotriva României. Defensiva nord-irlandeză este compusă din jucători cu experiență, majoritatea apărătorilor evoluând în primele două divizii ale fotbalului englez.

La mijloc, căpitanul Steven Davis, de la Southampton – formație aflată pe val în Premier League -, trage sforile, în timp ce uriașul Kyle Lafferty (Norwich) este marele pericol în ofensivă.

Naționala României (7 puncte) poate urca pe primul loc în Grupa F cu o victorie în meciul de la București, însă nu a anunțat încă lotul pentru duelul cu Irlanda de Nord. Va fi prima partidă al lui Anghel Iordănescu pe banca tehnică a ”tricolorilor” după zece ani de pauză.

Irlanda de Nord

Portari: R Carroll (Notts County), A Mannus (St Johnstone), M McGovern (Hamilton Academical).

Fundași: A Hughes (Brighton), C Baird (West Bromwich Albion), G McAuley (West Bromwich Albion), R McGivern (Port Vale), C Cathcart (Watford), C McLaughlin (Fleetwood Town), L McCullough (Doncaster Rovers), R McLaughlin (Liverpool), P McNair (Manchester United).

Mijlocași: S Davis (Southampton), C Brunt (West Bromwich Albion), S Clingan (Kilmarnock), C Evans (Blackburn Rovers), O Norwood (Reading), B Reeves (MK Dons), P McCourt (Brighton), N McGinn (Aberdeen).

Atacanți: K Lafferty (Norwich City), J Ward (Derby County), J Magennis (Kilmarnock), B McKay (Inverness Caledonian Thistle), Will Grigg (MK Dons).