Iohannis = Tăriceanu + Dragnea. Cum arată cel mai nou sondaj pentru alegerile prezidențiale

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională, în perioada 12-25 martie 2019, îl indică pe președintele Klaus Iohannis drept lider în opțiunile românilor în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Șeful statului ar obține în primul tur al alegerilor prezidențiale, dacă ele ar fi organizate duminica viitoare, 36 la sută din voturi.

Pe locul al doilea, dar la o distanță destul de mare de Klaus Iohannis, se află liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu 23%. Acesta este urmat, la cota 15% din opțiunile de vot ale românilor chestionați, de Liviu Dragnea, șeful PSD.

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș, de la PLUS, ar primi 9% din voturi, în timp ce Corina Crețu (Pro România) este creditată cu 6% din opțiunile de vot ale românilor la alegerile prezidențiale.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion național de 1067 de persoane, la domiciliul respondenților, având o eroare statistică de +/- 3%.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.