Iohannis promite: ”În vară e posibil să ne întoarcem la o viață normală”

FOTO> moiranazzari /Pixabay.com
Klaus Iohannis s-a vaccinat. Foto: Digi24

Cu toate că specialiștii nu au înaintat încă un termen pentru renunțarea la restricțiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, președintele românilor, Klaus Iohannis, spune că în vară e posibil să ne întoarcem la o viață normală.

Președintele, care s-a vaccinat împotriva COVID-19, a spus că este încântat de faptul că mulți români vor, de asemenea, să se imunizeze.

”În săptămânile și lunile următoare tot mai multă lume va beneficia de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

”Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât mai repede la o viață normală. Acest lucru este posibil, pe de o parte, dacă respectăm restricțiile și, pe de altă parte, dacă 60 – 70% din populație va fi vaccinată. Dacă se întâmplă asta, în această vară este posibil să ne întoarcem la o viață normală”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a vizitat azi centrele de vaccinare de la Romexpo, din București. În România vor funcționa peste 900 de astfel de centre de vaccinare.

Astăzi s-au vaccinat și Anca Dragu, președintele Senatului, și Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților.

România este pe locul 17 în lume la numărul de cetățeni pe care i-a vaccinat, cu peste 235.000. Campania de vaccinare se va intensifica în perioada următoare, în etapa actuală având dreptul să primească leacul pentru COVID-19 bolnavii cronici, bătrânii și muncitorii esențiali.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.