Iohannis: o bucurie, un pericol și mesaje de la Antonescu

Klaus Iohannis (FOTO: Wikipedia)
Klaus Iohannis (FOTO: Wikipedia)

Candidatul Alianței Creștin-Liberale la președinție, Klaus Iohannis, a ajuns astăzi la Cluj-Napoca. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a luat legătura cu fostul președinte al PNL, Crin Antonescu.

„Astăzi am avut un schimb de mesaje cu domnul Antonescu. Cred că lucrurile sunt foarte simple. Domnul Crin Antonescu s-a implicat întotdeauna pentru o politică curată, liberală, o politică a prosperității. Nu cred că în campanie e temă dacă am vorbit cu Crin Antonescu. Oamenii trebuie să aleagă ce vor și cred că oferta mea conține o politică curată, liberală. Cu siguranță domnul Antonescu mă susține și mă votează. Cum va face acest lucru, o să vă explice domnia sa cu proxima ocazie”, a declarat Klaus Iohannis.

Bucuros de susținerea Monicăi Macovei

Iohannis a mai spus și că este încântat de faptul că Monica Macovei îl va susține. „Am luat act cu bucurie de afirmațiile Monicăi Macovei. Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se regăsesc în programul meu prezidenția: independența justiției, statul de drept, sunt împotriva legii amnistiei și grațierii. Pot să reconfirm toate aceste lucruri și într-un document scris”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, liderul liberal a mai spus și că primul lucru la care vrea să renunțe dacă ajunge președinte este imunitate: „Toată lumea înțelege și este de acord că trebuie să existe o protecție pentru opinia politică. Dar dincolo de asta e inadmisibil că prin proceduri parlamentare să fie împiedicată justiția să își facă treaba”.

„Ponta e un pericol!”

Klaus Iohannis a mai spus și că Victor Ponta vrea să amnistieze și să grațieze corupții.

„Ponta e un pericol pentru România, pentru democrația din România, pentru modul în care știe să conducă un apartid și prin felul prin care vrea să deturneze natura problemelor. E un pericol pentru economia românească.

Ponta e un pericol pentru orientarea occidentală, pro-atlantică a României. Ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii din Europa și SUA. Dacă va fi ales Ponta, în 2015 ne așteaptă creșteri de impozite și taxe, până și Comisia Europeană a avertizat România în sensul acesta.

Există pericolul renunțării la cota unică și revenirea la impozitarea progresivă. Există pericolul clar să ne trezim cu toți corupții aministiați și grațiați. Eu nu voi accepta o lege a aminstiei așa cum e ea pregătită în sertarele PSD-iste”, a mai adăugat Iohannis.