Iohannis, despre vaccinarea populației: ”Se va face prin centre mobile și centre drive-thru”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a spus că singura modalitate de a opri pandemia de COVID-19 este printr-o campanie de vaccinare eficientă.

”Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centre mobile și centre drive-thru pentru restul populației”, a a declarat președintele, adăugând: ”Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”.

Președintele a participat azi la o ședință cu principalii factori de răspundere în cazul viitoarei campanii de vaccinări. Nicolae Ciucă și Marcel Vela, miniștrii Apărării, respectiv Internelor, dar și cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a adăugat că vaccinarea se va face în etape și va viza în special persoanele vulnerabile, dar și personalul esențial unei bune funcționări a societății.

”De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor”, a completat președintele.

”Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a concluzionat Iohannis.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.