Iohannis, despre raportul lui Toader: „Nu am motive temeinice pentru revocare”

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a venit cu suficiente motive temeinice pentru a propune revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Prestația pe care a avut-o aseară domnul Toader sincer nu mi-a plăcut, ceea ce a prezentat a fost lipsit de claritate. (…) Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea, legea prevede destul de detaliat condițiile de revocare. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nici la Administrația prezidențială”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de o întâlnire la Bruxelles cu liderii europeni.

Președintele a mai spus că va mai dura până când va da un răspuns oficial, întrucât raportul prezentat aseară de ministrul Justiției trebuie analizat de specialiștii Administrației prezidențiale.

„Când vom avea acest raport probabil că vom încerca să-l deslușim”, a adăugat el.

Iohannis a mai adăugat că a spus „în repetate rânduri că DNA face o treabă bună, conducerea DNA face treabă bună, iar ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”.

Întrebat despre consecințele cererii de revocare a șefei DNA asupra imaginii României, Iohannis a spus: „E clar că unii vor fi nedumeriți, alții probabil își vor pune și alte întrebări și cu siguranță acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României”.

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție aseară, imediat după prezentarea raportului de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. „Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate”, a anunțat Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.