Iohannis, Dăncilă și Barna au plecat în SUA

Foto: kay2170 / Pixabay

Președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și liderul USR Dan Barna, care se vor lupta, cu șanse reale, pentru un loc în turul doi al alegerilor prezidențiale din noiembrie, efectuează, în aceste zile, un pelerinaj în Statele Unite ale Americii.

Președintele țării Klaus Werner Iohannis va sta până joi la New York, unde va conduce delegația delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă, care nu este în delegația oficială a României, a ajuns în SUA cu o cursă de linie și are programată o întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Iohannis va participa la la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Donald Trump şi Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegaţii, iar Adunarea Generală a ONU, una foarte importantă, va avea ca obiectiv ”stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune”.

De cealaltă parte, Dan Ilie Barna va face o vizită de campanie, urmând să aibă discuții cu politicieni și oameni de afaceri, dar și cu români stabiliți în SUA.

Cei trei candidați, reprezentanți ai celor mai importante partide din România, se vor întoarce, însă, curând în România, unde în 10 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidențiale.