Iohannis cheamă partidele la Cotroceni. Reacția lui Dragnea

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a trimis scrisori de invitație partidelor parlamentare pentru a participa la o întâlnire. Subiectul anunțat este legat de situația din domeniul justiției. Discuțiile au fost programate pentru săptămâna viitoare, joi și vineri. În prima zi vor veni la consultări partidele din opoziție și UDMR, iar a doua zi este pentru PSD și ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat deja că formațiunea pe care o reprezintă nu se va prezenta la consultări cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, temele de la referendumul din 26 mai: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

„Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnărilor și, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanțe de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar.

Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici! Cu atât mai mult, aceste fapte sunt inacceptabile atunci când ele sunt săvârșite chiar de cei aleși de ei, de cetățeni, ca să le apere interesele și banul public!

Da! Toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnistiei și grațierii infracțiunilor din acest domeniu reprezintă calea cea mai bună, calea corectă, pentru continuarea luptei împotriva corupției, dar, în egală măsură, este și o garanție pentru asigurarea integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice!

Ceea ce se întâmplă în actuala guvernare pesedistă este fără precedent! De mai bine de doi ani asistăm la un permanent asalt asupra justiției, purtat cu ordonanțe de urgență.

Acest asalt, acest asalt al pesediștilor, a presupus întotdeauna evaluarea șanselor, pregătirea mijloacelor și căutarea momentului prielnic pentru a acționa, pervertind astfel și deturnând un mecanism constituțional pe care noi, societatea românească, trebuie să îl regândim”, a declarat, ieri, președintele Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.