Iohannis anunță că va merge la ședințele Guvernului

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la ședințele de guvern. „Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată vă voi colabora: voi merge la ședințele de guvern”, a spus președintele Klaus Iohannis, de la Vienna.

Întrebat despre o posibilă ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere, șeful statului a spus că ar fi „o eroare gravă pentru România”.

Iohannis a comentat și faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut să i se facă o plângere penală pentru înaltă trădare.

„Este un demers politicianist care din capul locului este sortit eșecului. Nu poate nimeni să facă plângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare există proceduri parlamentare complicare, nu are niciun suport. Este o fantezie a PSD-iștilor”, a mai spus Iohannis.

Ieri, președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i trimită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern.

Șeful statului vrea astfel să vadă dacă și când va fi adoptată o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Solicitarea președintelui vine în contextul în care mai multe voci din PSD au cerut la o întâlnire a social-democraților de duminică o ordonanță de urgență cu privire la amnistie și grațiere.

PSD, prin vocea senatorului Claudiu Manda, i-a transmis lui Klaus Iohannis că Executivul îl va anunța doar despre subiectele care au legătură cu securitatea națională și ordinea publică.

„Din câte știu eu, președintele Klaus Iohannis poate să participe la ședințele de Guvern și poate să conducă ședințele de Guvern dacă sunt pe ordinea de zi a acelor ședințe chestiuni care vizează competențele domniei sale, apărare, ordine publică, nu mai le știu exact acuma pe toate, sunt prevăzute în Constituție.

Dacă nu au legătură cu domeniul de competență al domniei sale, am înțeles că Guvernul a spus că nu o să-l anunțe, motiv pentru care cred că a procedat corect”, a declarat Manda, la Parlament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.