Iohannis a fost întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux. „Am venit cu o aeronavă mică”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Coreea de Sud a decolat duminică din Sibiu și este același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și turneul din Africa din 2023, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, întrebat de un ziarist de ce a ales să călătorească în Coreea de Sud cu un avion de lux, că toate deplasările sale în străinătate sunt efectuate “în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

“Da, am venit într-o deplasare externă așa cum au fost și multe altele în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus Klaus Iohannis.

Chestionat de un alt ziarist despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români, președintele a răspuns: “Această solicitare există de multă vreme” dar “niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva”.

Tot legat de acest subiect, Klaus Iohannis a mai declarat: “Toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.