Învaţă ceva nou toamna aceasta: sfaturi utile

Toamna este sezonul back to school atât pentru şcolari, cât şi pentru studenţi. Ei bine, acest sezon poate fi un nou început şi pentru adulţi, deoarece nu este niciodată prea târziu să înveţi lucruri noi.

Fie că ai decis să te înscrii la facultate sau la master, să urmezi cursuri online sau pur şi simplu să aprofundezi lucruri legate de domeniul în care lucrezi, nu mai amâna momentul.

Iată câteva sfaturi utile pentru a învăţa ceva nou toamna aceasta:

Investeşte într-un laptop performant

În ziua de astăzi, internetul este cea mai importantă resursa atunci când studiezi, fie că eşti la facultate, urmezi cursuri de specializare sau înveţi ceva pe cont propriu. Majoritatea meseriilor implica folosirea calculatorului pentru diverse activităţi, de aceea este o idee bună să investeşti într-un laptop performant. Acesta îţi va fi util atât pentru studii şi cursuri, cât şi pentru a urmări filme, a încerca jocuri video sau a citi revistele online preferate.

Dacă vrei un laptop performant, pe care să-l poţi folosi pentru o mulţime de activităţi atunci poţi alege un Lenovo ThinkPad. Gama Lenovo ThinkPad oferă modele diverse de laptopuri, pentru a-ţi mai uşor să descoperi ce ţi se potriveşte. Laptopurile Lenovo ThinkPad au preţuri ce pornesc de la 3000 de lei şi pot ajunge până la 12000 de lei.

În afară de Lenovo ThinkPad mai poţi alege şi modele Lenovo Yoga sau, daca esti iubitor de produse Apple, chiar un MacBook Pro.


Alege cu atenţie ce vrei să înveţi

Timpul este preţios pentru noi toţi, de aceea nu ar trebui să îl iroseşti în direcţiile greşite. Atunci când îţi propui să înveţi ceva nou, alege cu atenţie. Este o idee bună să analizezi toţi factorii. Este un subiect care te pasionează? Te va ajuta pe viitor? Îţi poate oferi noi oportunităţi şi viaţa pe care ţi-o doreşti? Nu te grăbi să înveţi ceva nou doar pentru că este cool sau la modă, ci mai degrabă axează-te pe ceea ce îţi place şi pe lucrurile la care te pricepi deja.

Dacă simţi că nu ştii ce anume ţi se potriveşte, nu te sfii să ceri ajutorul. Apelează la oamenii din jur, care te cunosc şi în care ai încredere. De asemenea, poţi oricând să ceri părerea celor care au urmat cursurile sau specializările pe care tu ai vrea să le urmezi. Platforma Reddit se aseamănă foarte mult cu un forum şi îţi poate fi de folos pentru a comunica cu oameni din domenii diverse de activitate.


Planifică-ţi eficient timpul

Dorinţa de a învăţa ceva nou nu trebuie să îţi dea planurile peste cap şi să îţi strice rutină. Astfel, este foarte important să îţi planifici task-urile din timp şi să îţi formezi un program care să te avantajeze.

Este o idee bună să decizi din timp cât de multă energie poţi dedica învăţării unui skill nou. Poate este vorba de 2-3 ore pe săptămână sau de 20 de ore pe săptămână. Încearcă să îţi creezi un program care să te avantajeze şi nu te grăbi să îţi încarci zilele inutil. Spre exemplu, dacă ai un job full-time va fi aproape imposibil să participi la cursuri de la 9 dimineaţa la 6 seara, cel puţin pe termen lung.


Nu te suprasolicita

Să înveţi un skill nou nu trebuie să fie un motiv de stres, dimpotrivă, ar trebui să fie un motiv de bucurie şi entuziasm. De aceea, încearcă să alegi un program sau un sistem de învăţare care să nu te suprasolicite şi să îţi permită să te bucuri în continuare de lucrurile pe care le iubeşti. În ziua de astăzi, în era online, este mai uşor ca niciodată să înveţi în ritmul tău, de oriunde, fără presiune.

Poţi învăţa lucruri noi la orice vârstă, de la programare şi până la marketing online sau contabilitate. Este important să foloseşti resursele pe care le ai la dispoziţie, iar în era internetului acestea sunt foarte numeroase. De asemenea, încearcă să nu îţi încarci inutil programul şi să nu te epuizezi.