Întrebarea care l-a enervat pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liviu Dragnea a declarat că „deocamdată”, din cauza condamnării, nu poate fi propunerea pentru noul prim-ministru al României și a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh. De asemenea, Dragnea a ținut să precizeze că e singura propunere a PSD, iar dacă președintele o refuză „ne vedem în altă parte”.

La finalul ședinței de întrebări de după consultările cu președintele Klaus Iohannis, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ridicat tonul la unul dintre jurnaliști.

„De ce desemnați o persoană care nu este etnic român, deși în campanie l-ați criticat repetat pe premierul Cioloș pentru că poartă numele Julien și i-ați reproșat că ne conduc străinii?”, a întrebat jurnalistul.

Liviu Dragnea s-a arătat iritat și a ridicat tonul.

„Am o întrebare. Eu nu știu dacă cei care se uită la televizor au auzit această întrebare, care mi se pare de o gravitate foarte mare. Dumneavoastră considerați că Sevil Shhaideh nu este cetățean român? Răspundeți-mi la această întrebare, dumneavoastră! Este cetățean român care are toate drepturile!”, a declarat nervos, Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh are rădăcini turco-tătare. A fost director al Direcției Sisteme Informatice din Consiliul Județean Constanța în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcția Proiecte din CJ Constanța.

Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru. De asemenea, în guvernul condus de Victor Ponta a fost ministru al Ministerului Dezvoltării. Iată cine este Sevil Shhaideh, potrivit CV-ului.

Mai exact, în luna mai 2015, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, șefia la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice, deținută atunci de actual șef al PSD, a ajuns la Sevil Shhaideh.

Atunci, presa spunea că Shhaidehh ar fi fina lui Liviu Dragnea și a fostului șef al Consiliului Județean, Nicușor Dan. Afirmația ar fi fost făcută de senatorul PSD de Constanța Nicolae Moga. Întrebat despre relația sa de rudenie prin alianță cu noul ministru Shhaidehh, Dragnea spunea atunci că „în religia musulmană nu există termenul de naș. Sunt martori”.

Mai mult, primul-ministru de atunci, Victor Ponta, a spus că sunt „proști” jurnaliștii care au spus că Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea: „Am aflat că doamna ministru, deși e musulmană, are un naș creștin. Deci, nici nu știu dacă să râd sau să plâng când aud atâția proști care publică știri”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.