Interzis în biserică fără certificat verde. Țara ortodoxă care aplică măsura de luni

biserică grecia certificat verde
Foto: Carola68 / pixabay.com

Începând de luni, 22 noiembrie, Grecia va implementa noi restricții anti-COVID, inclusiv în biserici. Sunt vizați în special cei nevaccinați, relatează news.gtp.gr.

Astfel, vor putea intra în lăcașele de cult doar:

  • persoanele vaccinate
  • persoanele care au trecut prin boală
  • persoanele care prezintă un test rapid sau PCR negativ

În plus, toți adulții nevaccinați din Grecia nu vor mai avea voie să intre în cinematografe, teatre, muzee și săli de sport începând de luni, nici măcar cu test negativ, a anunțat premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Deja ei nu aveau voie să intre în restaurante, cafenele și baruri.

Măsurile nu se aplică în supermarketuri, farmacii, frizerii și magazine.

„Ne confruntăm cu o pandemie a nevaccinaților, din moment ce persoanele vaccinate, chiar dacă se îmbolnăvesc, fac forme ușoare”, a declarat premierul grec într-o intervenție televizată.

„Sunt optimist că persoanele nevaccinate vor analiza situația cu mai mult calm și vor realiza că dacă se vaccinează viața lor va deveni, în ultimă instanță, mai ușoară. Fără restricții în plus și greutăți financiare, ei vor putea fi alături de cei dragi și se vor simți mai confortabil în societate”, a mai spus Mitsotakis.

Grecia se confruntă în prezent cu cel mai mare val al infecțiilor COVID. Joi, 9 noiembrie, a fost stabilit un record, când în 24 de ore s-au înregistrat 8.613 cazuri noi de coronavirus. În Grecia, 64% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 60% e vaccinată cu schemă completă.

Foto: Carola68 / pixabay.com