Însoțitor de bord către un pasager: „Dacă nu poți spune „pătură” în engleză, nu o primești”

însoțitor de bord
Foto: lukasbieri / pixabay.com

Compania aeriană Cathay Pacific Airways, cea mai mare din Hong Kong și una dintre cele mai bune din lume, a anunțat că a concediat 3 membri ai echipajului de bord după ce un pasager s-a plâns de discriminare pe un zbor din China continentală, relatează CNN.

Un clip audio al incidentului a devenit viral săptămâna aceasta. În înregistrare se aude cum un membru al echipajului pare să refuze cererea unui pasager pentru o pătură și râde de el deoarece nu știe engleza.

„Dacă nu poți spune „pătură” în engleză, nu o primești”, se aude o voce spunând în clipul înregistrat duminică, în timpul unui zbor Cathay din orașul Chengdu din China către Hong Kong.

Într-o declarație de marți seara prin care a anunțat concedierile, CEO-ul Cathay Pacific (CPCAY), Ronald Lam, a declarat că va conduce personal un grup de lucru pentru a îmbunătăți serviciile și a evita incidente similare în viitor.

„Trebuie să ne asigurăm că toți angajații Cathay Pacific respectă în orice moment clienții din medii și culturi diferite și că oferim servicii de calitate în mod constant pe toate piețele pe care le deservim”, a declarat el.

„Aș dori să reiterez abordarea noastră de toleranță zero față de orice încălcare gravă a politicilor și codului de conduită al companiei. Nu există niciun compromis pentru astfel de încălcări”, a mai comentat directorul.

Unii vizitatori chinezi veniți în Hong Kong, o fostă colonie britanică unde majoritatea oamenilor vorbesc cantoneza, s-au plâns de multă vreme că sunt discriminați deoarece vorbesc mandarina, limba națională a Chinei. Mandarina și cantoneza sunt două dialecte ale limbii chineze, însă diferențele sunt atât de mari încât uneori sunt considerate limbi diferite deoarece 2 vorbitori – unul de mandarină și altul de cantoneză – nu se pot înțelege.

Foto: lukasbieri / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.